bezoekonzewebsite

Museum Slag bij Heiligerlee in Groningen

Dat de geschiedenis helemaal niet saai hoeft te zijn bewijst het Museum Slag bij Heiligerlee in Groningen. In het museum leert u alles over de Slag bij Heiligerlee, het begin van de Tachtigjarige Oorlog en wordt u uitgedaagd om op zoek te gaan naar de betekenis van deze Slag.

Dagje eropuit in Groningen voor jong en oud

Een dagje uit naar Museum Slag bij Heiligerlee is interessant voor jong en oud. In het museum staat de ontdekking van de (on)waarheden over de Slag centraal. De belevingsburcht in de boerderij van het museum staat centraal in de ontdekkingsreis. Hier bevindt zich een auditorium waar u in de bioscoop kunt plaatsnemen voor een boeiende film. Hoogtepunt in de belevingsburcht is misschien wel de reusachtige foto van de Slag bij Heiligerlee waar duidelijk wordt hoe graaf Adolf deze slag kon winnen.

Kinderen krijgen een rondleiding door Tammo en Trijntje, op een leuke en speelse manier leren kinderen meer over de geschiedenis. Het kindermuseum in Groningen is altijd favoriet, hier kunnen de kinderen een interactief spel spelen met elkaar. Ze leren letterlijk en figuurlijk de geschiedenis te bekijken vanuit een ander oogpunt.

Faciliteiten Museum Slag bij Heiligerlee in Groningen

De faciliteiten van Museum Slag bij Heiligerlee in Groningen zijn uitstekend. Na een boeiend bezoek aan het museum kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers in de brasserie nog even napraten. In de brasserie lijkt het alsof de tijd even heeft stil gestaan, want alles is helemaal in de sfeer van de zestiende eeuw.

Op loopafstand van het museum bevindt zich het startpunt van de belevingsroute. Een wandeling van 4,5 kilometer door een prachtig natuurgebied, langs het water en sporen uit het verleden.

Drie redenen om een bezoek te brengen aan Museum Slag bij Heiligerlee:

  • U leert alles over de geschiedenis van de Slag bij Heiligerlee
  • Met een interactief spel bekijken kinderen de geschiedenis vanuit een ander oogpunt
  • Gezellig napraten in de brasserie in de sfeer van de zestiende eeuw

bezoekwebsite

krul footer